Bonduelle

Bonduelle

W  świecie, gdzie każdy coraz bardziej troszczy się o zdrowie i równowagę wewnętrzną, warzywa stanowią zasadniczy element codziennej diety. Firma Bonduelle zobowiązuje się dostarczać to, co w warzywach najlepsze.  Aby zapewnić doskonałą jakość, firma kontroluje uprawy warzyw na każdym etapie począwszy od zasiewu, aż do zbioru.  Kluczowe jest to, że  warzywa przetwarzane są nie później niż kilka godzin po zebraniu z pola. 

Ponad stuletnie doświadczenie zobowiązuje, dlatego firma Bonduelle stale wprowadza innowacje. Z pewnością do największych z nich należą mrożone warzywa gotowane na parze oraz warzywa pakowane próżniowo sous vide  w kategorii warzyw konserwowych.  

Bonduelle Food Service to cała filozofia spożycia warzyw. Jako specjalista w tej domenie, jesteśmy w stanie zorganizować i pomóc w zarządzaniu całą kategorią warzyw oraz zaoferować szereg dodatkowych usług takich jak: szkolenia kulinarne, przepisy oraz nowe produkty.

Firma Bonduelle posiada wysokiej jakości warzywa mrożone oraz konserwowe, które są przetwarzane za pomocą innowacyjnych technologii. 

Warzywa konserwowe przygotowywane są za pomocą technologii pakowania próżniowego. Warzywa bardzo dobrze się prezentują w sałatkach i „nie puszczają” wody i soków, w przeciwieństwie do świeżych warzyw, dlatego dłużej można cieszyć się ich smakiem

Warzywa pakowane próżniowo bardzo długo zachowują naturalne walory, a ich jakość jest porównywalna ze świeżymi.  Czas przygotowania dania z dodatkiem warzyw pakowanych próżniowo jest skrócony do minimum.

Warzywa mrożone Puree 100% Warzyw  zamrażane są w próżni (pod ciśnieniem) co pozwala to na dużą absorpcję wody z produktu, dzięki czemu puree nie są wodniste i nie tracą dodatkowej wody  podczas obróbki termicznej.

Dzięki takiemu procesowi puree jest aksamitne, aromatyczne, a jego przygotowanie trwa bardzo krótko ponieważ podgrzewane są same warzywa, a nie woda w nich zawarta!!! Puree są w 100% naturalne i składają się w 100% z warzyw, a przy okazji są bardzo wydajne i ekonomiczne.

Innowacyjna metoda MINUTE to opatentowana przez Bonduelle technologia obróbki warzyw polegająca na szybkim ugotowaniu ich na parze w specjalnym urządzeniu, a następnie błyskawicznym zamrożeniu. Warzywa po odmrożeniu mają intensywny kolor i zachowują doskonałą teksturę. Ich sposób przyrządzenia jest szybki i prosty. Używanie warzyw z technologii MINUTE gwarantuje oszczędność czasu w kuchni.

Bonduelle stosuje również unikalną metodę grillowania. Warzywa są grillowane z obu stron, a następnie błyskawicznie zamrażane – każdy plaster/kawałek oddzielnie, dzięki czemu później można wyjmować z opakowania pojedyncze cząstki warzyw. Podczas procesu grillowania i mrożenia w fabryce warzywa „oddają” wodę, zyskując naturalny, intensywny zapach i smak. Gwarantuje to autentyczny smak grillowanych warzyw.

Bonduelle to nie tylko warzywa to również inspiracje, doradztwo i edukacja. 

Z Bonduelle Warzywa znaczą więcej!

© 2021 - Festiwal Questingu Stworzone z w pogstudio.pl